perjantai 18. maaliskuuta 2011

Darren Aronofsky voitti systeemin - taasDarren Aronofsky on aika kova jätkä. Aikoinaan se oli pitkään kiinnitetty ohjaamaan joku Batman Year One -leffa, ison budjetin uusi startti Batmanille, mutta kävi ilmi, että Aronofsky olikin kiinni lepakkokelkassa vain päästäkseen mukaan studiosysteemiin ja saadaksen mahdollisuuden tehdä projekteja, jotka oikeasti kiinnostivat. Ja niin kävikin. Aronofsky dumppasi Batmanin, meni ja teki The Fountainin ja jatkoi siitä omiin juttuihinsa. The Fountain ei ehkä ollut ihan niin iso juttu kuin sen alun perin studion tukemana piti olla, mutta on se silti yksi 2000-luvun parhaita leffoja. Nykyään Black Swan -hehkutuksessa patsasteleva ohjaaja myönsi itsekin myöhemmin, ettei missään vaiheessa ollut kiinnostunut tekemään mitään sarjisleffaa, vaan oli messissä lähinnä saadakseen studiot mukaan omiin juttuihinsa. 

Ja nyt se teki sen taas. Aronofsky on jo pitkään ollut lähdössä Japaniin tekemään uutta Wolverine-leffaa, mutta juuri ennen kuvausten alkua, se päättikin, ettei haluakaan jättää New Yorkin kotiaan kokonaiseksi vuodeksi. En tiedä mikä meno Japanissa on tällä hetkellä ja tulevaisuudessa kuvausten suhteen, mutta lieköhän Aronofskyllä kuitenkin omat sopat liedellä? Black Swan on kevyeen ohjaajan menestynein elokuva, ja musta tuntuu, että tällä hetkellä Aronofskyn omat projektit alkavat avata studioiden kukkaronnyörejä vähän helpommin. Sekä The Fountain, The Wrestler että Black Swan ovat käsittääkseni olleet aikamoisen rahoitustaistelun tuloksia. Ehkä-tekeillä-ollut Machine Man saattaakin nyt saada massia sisuuksiina, tai sitten Aronofsky tekee vihdoin huhutun Nooan arkki -elokuvansa. Ihan sama, kunhan tekee jotain, se on tavallaan jo voittanut.

Tai ehkä nyt kun Robocopille pystytetään oma patsas Detroitiin, hyppää Arska takaisin Robocop-uusintaversionsa pariin... Niiiiccceeee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti