lauantai 19. maaliskuuta 2011

Korvat hörölle, britit tulee

Joe Cornishin nuorisorikollishenkinen scifi-toimintakomedia Attack the Block sai tässä taannoin festariensi-iltansa jenkkilän puolella. Olen lukenut leffasta enskarin jälkeen pelkkää hyvää, mutta ylläri-ylläri, studiot ovat vähän hämillään, mitä sen kanssa pitäisi tehdä. On nimittäin sellainen ongelma, että elokuvassa puhutaan englantia. Siis oikeaa englantia (tosin aika tiukalla lontoon katuaksentilla), eikä siitä oikein tahdo saada selvää. Muun muassa sana 'fight' on meren toisella puolella kuulostanut ihan sanalta 'fart', mikä ei toimi ollenkaan.

No, siitäpä nousikin sitten keskustelu, että pitäisikö leffa tekstittää. Mikäs siinä. Perus englannista englanniksi tekstityshän ei ole yhtään tyhmä idea tai suoranaisesti vittuilua leffan tekijöille.

Mutta sekään ei vielä riittänyt, koska sen jälkeen alkoi kummuta ideoita leffan uudelleen tekemiseksi. Jenkeissä. Jenkeille. Miksei? Helppoa ja hauskaa. Saa siinä sivussa tahkottua pari dollaria elokuvalla, jonka joku on jo kerran tehnyt. Eipähän tarvitse keksiä mitään uutta.

Mutta oikeasti mä liioittelen. Blockia tuskin ollaan tekemässä uusiksi, eikä tekstityskään ole todellakaan varma asia - noin pienen kohderyhmän filkka ei luultavasti edes saa isoa levitystä jenkeissä. Mutta pelkästään se, että koko tekstitys- ja remake-keskustelu piti käydä, tuntuu vähän naurettavalta.

Attack the Block on muuten saanut aikamoista hehkutusta yhdestä jos toisestakin paikasta. Joe Cornish on Edgar Wrightin (Spaced ja Shaun of the Dead, anyone?) frendejä, joten itsekin odottelen leffaa aika innolla. Simon Peggiä filkassa ei ole, mutta Nick Frost sentään esiintyy sivuroolissa. Itse leffan traileri näyttää oikeastaan aika tylsältä, mutta sen sankarit, ihka-aidot Lontoon hoodie-penskat, vakuuttavat aitoudellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti