tiistai 29. maaliskuuta 2011

Suspiria kokee päivityksen - miksi?

Dario Argenton Suspiria on yksi kaikkien aikojen parhaita kauhuelokuvia. Se on tehty juuri oikeaan aikaan, juuri oikeiden ihmisten tekemänä. Sen vääntyneen loistava tunnelma tuntuu melkein vahingolta, se on niin täydellistä niin epätäydellisellä tavalla. Ja sen värien käyttö, kuvaus, lavastus, musiikki ja tökerö näytteleminen tekevät siitä melkeinpä ainutlaatuisen kauhuelokuvien saralla.

Joten ei muuta kuin uusiksi!

David Gordon Green, joka tasapainottelee jossain vakavasti otettavan draamaohjaajan ja pössyttelykomedioiden tekijän välimaastossa on lähdössä rohkeasti tekemään Suspiriaa uusiksi. Herra on sanonut olevansa suuri Suspiria-fani, joten valinta tehdä leffa uusiksi on vain ja ainoastaan luonnollinen päätös... Vai?

En itse ymmärrä, miksi joku, joka arvostaa Suspiriaa haluaa tehdä sen uusiksi. Tai tavallaan ymmärrän, onhan se kiva nostaa hattua hienolle elokuvalle, ja kokeille omia siipiään kauhun parissa, mutta miksi remake? Miksei sitten tee jotain omaa, joka ehkä lainaa kuvastoaan giallo-leffoilta ja tippaa näin hattuaan niille? DGG on kaiken lisäksi ilmoittanut, että uusi versio tulee olemaan hyvin uskollinen alkuperäiselle. Siis käytännössä vain uudelleen kuvattu Suspiria uusilla näyttelijöillä. Häh?

Joskus muinoin Natalie Portmanin puhuttiin tähdittävän tätä filkkaa, mutta hänpä siirtyikin tanssimaan balettia Aronofskyn remmiin, mitä en yhtään ihmettele. Ja nyt David Gordon Green haluaakin, että Portmanin kaltaisen tähden sijaan leffassa olisikin vain tuntemattomia kasvoja. Ihan ymmärrettävää sekin, mutta rahoituksen kanssa voi tulla ongelmia, vaikka DGG jostain syystä kuuma nimi tällä hetkellä onkin. Olen nähnyt ainoastaan ohjaajan debyyttileffan, George Washingtonin, joka oli ihan jees. Pineapple Express tai tuleva Your Highness eivät varsinaisesti kiinnosta.

No, kuitenkin, olen aika kyllästynyt valittamaan näistä uusintaversioista. Kai niitä vain pitää tehdä, kun ei keksitä muutakaan. Ja eihän niitä ole pakko katsoa. Ja vaikka katsookin, niin aina voi palata siihen alkuperäiseen ja muistella hyviä aikoja. Tai jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti