keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Suspiria saa Suspirian musiikit

Kävi ilmi, että David Gordon Green on nyt hankkinut oikeudet myös alkuperäisen Suspirian scoreen ja aikoo käyttää sitä omassa versiossaan. Suspirian kauhuntäyteisen scorenhan on tehnyt kummallinen progebändi Goblin, joka on tehnyt musiikkia myös muihin Argenton leffoihin. Kuten edellisessä bloggauksessa mainitsin, on musiikki todella iso osa Suspirian toimivuutta.

Antamassaan haastattelussa Green sanoo, että balettikoulu on heitetty roskiin, mutta leffa tulee kuitenkin sijoittumaan samankaltaiseen suljettuun tyttökouluun. Se tulee myös olemaan erittäin uskollinen alkuperäiselle - paikoin jopa kuva kuvalta - mutta laajentaa alkuperäistä ja pyrkii jonkinlaiseen taiteellisuuteen (artsy, ehkä?). Goblinin musiikkia tullaan käyttämään aluksi sellaisenaan, mutta sitäkin on tarkoitus laajentaa ja kehittää lopulta suureksi oopperaksi.

Aluksi Goblinin musiikin käyttäminen sai mielestäni koko projektin kuulostamaan vielä typerämmältä. Tehdäänkö se tosiaan vain uusiksi pala palalta? Mutta sitten ajattelin, että jos se kerraan tehdään, niin ainakin musiikit tulevat olemaan loistavat. Ja tuo scoren paisuttaminen oopperamaisiin mittoihin kuulostaa oikeasti mielenkiintoiselta. Jos en nimittäin ole vielä tehnyt selväksi, niin Suspirian score on u-pe-a.

Ehkä alan jopa pikkuisen lämmetä tälle idealle. Jos Greenin ilmeisesti jo valmis käsis on oikeasti hyvä - toisin kuin alkuperäisen leffan - niin uusi samanlainen-mutta-erilainen Suspiria voi olla ihan mielenkiintoinen.

1 kommentti:

  1. Tämän uutisen innoittamana minäkin lämpenin uusintaversiolle edes vähäsen. Kyllähän se on vaan niin, että Suspiria ei ole mitään ilman Goblinin siihen tekemään musiikkia (no, lievä kärjistys) ja siten totta kai uudessa versiossakin täytyy Suspirian tunnusmusiikki olla. Kun kerran alkuperäisessäkin versiossa musiikin kuuluminen jo heti elokuvan alussa nostaa niskavillat pystyyn, niin ei voi kuin odottaaa mielenkiinnolla Kyseinen Suspirian tunnusmelodia kun kuuluu Halloween Themen kanssa kauhuelokuvatunnareiden joukossa ehdottomaan eliittiin.

    VastaaPoista