maanantai 28. maaliskuuta 2011

Etelän orjat seikkailevat Tarantinon seuraavassa

Ihan ensin sananen Inglourious Basterdsista.
Se oli huono.
Tai ei nyt varsinaisesti huono, mutta joitain hienoja - ehkä jopa nerokkaita - kohtauksia lukuun ottamatta aika tasapaksu. Ensimmäinen Tarantinon leffa, joka tuntui huonosti rytmitetyltä ja sekavalta. Ehkä hieman päämäärättömältä ja poukkoilevalta. Myös ensimmäinen Tarantinon leffa, jossa Herra Q vihdoin alkoi kopioimaan/lainaamaan itseään muiden sijasta. Ehkäpä Tarantinolta loppui ihailun kohteet, niin piti kääntyä sen henkilön puoleen, jota ohjaaja kaikista eniten rakastaa - hänen itsensä. Ensimmäiset fiilikset Paskiaisista olikin: "Eikös se tehnyt tän jo?"

Ja seuraavaksi Tarantino tekee westernin... Mutta hetkinen, eikös Inglourious Basterds ollutkaan se Tarantinon western? Ja Kill Bill vol. 2 myös? Ehkä ei sitten...

Mutta valitukset sikseen. Ihan sama, mitä Tarantino tekee, kyllä mä sitä kuitenkin mielenkiinnolla odottelen. Jopa Death Proof, joka oli vain jonkinlainen välityö, on melkeinpä täydellisen hallittua genre-elokuvaa, jonka parissa viihtyy useampaankin kertaan. Ja olen viihtynytkin.

Nyt kuitenkin varmistui, että Tarantino tekee kuin tekeekin seuraavaksi westernin, tai itse asiassa "southernin", joka sijoittuu tuttujen länkkärimaisemien sijaan orjuuden täyttämään etelään. Tarantino on itse pauhannut elokuvasta suurena orjien seikkailuna, joka valottaa hieman paljon vaiettua palaa jenkkien historiassa. "Seikkailu-spagettiwestern" on sana, jota Tarantino on itse käyttänyt.

Liekö mukana myös Kunta Kinte?
En tiedä, miten tarkka historiankirja leffa tulee olemaan, mutta orjien pakomatka hikisessä etelässä kuulostaa aika hemmetin hyvältä. Ja ilmeisesti Tarantino on ollut ahkerana, sillä ensimmäinen versio käsikirjoituksesta on jo valmis ja lopullinen versio hioutuu muutaman kuukauden sisällä. Tuotannon pitäisi alkaa heti sen jälkeen Weinstein-yhtiön suojissa, joten voisi kuvitella, että filkka tulee ulos jo vuonna 2012. Ehkä Cannesissa?

Ja jotta tämä western-homma menisi vielä sekavammaksi, niin tässä filkassa ei ole kyse siitä westernistä, jonka pääosaan on huhujen mukaan kaavailtu Italian omaa sankaria, Franco Neroa. En tiedä, onko tämä nyt se western, jonka yhteen pääosaan on puheiden mukaan kaavailtu Paskiaisista Oscar-pystin napannutta Christoph Waltzia. Ehkä? Ja ehkä joku päivä Tarantino tekee taas muutakin kuin westernejä? Toivottavasti. Mutta enköhän mä vielä yhden QT-länkkärin jaksa katsoa. Unohdetaan se Inglourious Basterds.

Niin, ja vissiinkin tänään saa ensi-iltansa paljon huhuiltu ja ehkä odotettukin Kill Bill: The Whole Bloody Affair. Kyseessä on siis yhteen leikattu versio Kill Billeistä, joka sisältää pidemmän anime-jakson ja sulavamman siirtymän osien 1 ja 2 välillä. Liekö myös Vol. 1:n miekkaniittauskohtaus väreissä?

2 kommenttia:

  1. Oi. Ja mä kun pidän Inglourious Basterdsia herran parhaana elokuvana... jopa parempana kuin Pulp Fictionia. Näin ne mielipiteet vaihtelee. :D

    Taitaapa se Waltz olla juurikin kyseisessä pätkässä, jos olen oikein tulkinnut. Niin ja onhan Tarantinolta tulossa myös Kill Bill 3 vissiin joskus vuonna 2014-2015, että sitä(kin) odotellessa. :)

    VastaaPoista
  2. Niin no, Kill Bill 3 kuulostaa enemmän sellaiselta Vega Brothers -henkiseltä fiilistelyltä kuin oikealta projektilta. Tarantinolta kun lipsahtelee noita "joku päivä" -projekteja joka toisessa haastattelussa.

    VastaaPoista