tiistai 19. huhtikuuta 2011

TV-pettymys: Väärä Grey Gardens!

Grey Gardens!
Grey Gardens?

Olin jo innoissani kirjoittamassa blogihistoriani toista TV-vinkkiä, kunnes linkkejä etsiessäni älysinkin, että tänään TV:stä tuleva Grey Gardens ei olekaan paljon kehuttu dokumenttielokuva Grey Gardens, vaan HBO:n tuottama fiktioversio, jossa palloilee mm. Drew Barrymore. Ei kiitos.

Noh, onneksi Criterion on julkaissut sen oikean Grey Gardensin jenkkien puolella. Pitänee laittaa posti laulamaan.

Ja onhan mulla itse asiassa jotain vinkattavaakin. Huomenna nimittäin Ylen Dokumenttiprojektissa Miesten vuoro. Nice.

2 kommenttia:

  1. Älä ihmeessä tyrmää HBO:n elokuvaa näkemättä edes sitä! Drew Barrymore tekee siinä elämänsä roolin, ja elokuva perustuu tarkasti iso- ja pikku-Edithin oikeaan elämään! Eli kyseessä ei todellakaan ole mikään fiktioversio :)

    1970-luvulla valmistunut dokumentti keskittyi pitälti äidin ja tyttären silloiseen elämään sivuten toki myös heidän historiaansa. Tämä HBO:n elokuva on mielestäni todella hyvä pala täydentämään alkuperäisen dokumentin kertomaa tarinaa. Tässä elokuvassa näemme faktoihin perustuen paljon kokonaisvaltaisemman kuvan äidin ja tyttären koko elämänkaaresta!

    HBO:n elokuva sai ilmestyessään yleisöltä ja kiitikoilta erinomaisen vastaanoton. Se on HBO:n suosituimpia televisioelokuvia ja se sai peräti 17 Primetime Emmy -ehdokkuutta viime vuonna, muun muassa Paras elokuva (VOITTO) ja Parhaat naispääosat (VOITTO Langelle). Lisäksi elokuva palkittiin kolmella Golden Globelle (Paras elokuva ja Paras naisnäyttelijä, tällä kertaa palkinto meni Barrymorelle)

    VastaaPoista
  2. Tarkoitus ei ollut näkemättä tyrmätä HBO:n elokuvaa. Kanavan tuntien voinee odottaa ainakin tuotannollisesti laadukasta tekelettä.

    Kuitenkin, jos mulla on mahdollisuus nähdä televisiota varten tehty, tosielämään pohjautuva fiktioelokuva, tai samoja henkilöitä seuraava dokumenttielokuva, niin käännyn kyllä sen dokumentin puoleen - ainakin ensiksi. Oikea elämä kun on usein paljon näyteltyä ihmeellisempää.

    Ehkä sen alkuperäisen Grey Gardensin jälkeen annan myös Drew Barrymorelle uuden mahdollisuuden. Nyt pettymys oli kuitenkin liian iso.

    VastaaPoista