sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Kaurismäki palkittiin Cannesissa - Mutta The Tree of Life pokkasi palmun

Cannesin palkintojenjako meni jälleen hyvällä vauhdilla ja fiiliksellä läpi. Ei mainoskatkoja, ei turhia show-numeroita, vaan pelkkää asiaa; Palkintoja ja palkintoja. Oscar-gaala voisi ottaa vähän oppia tällaisesta oikeasti arvokkaasta festarimeiningistä - tai ainakin yrittää olla edes vähän vähemmän puinen kuin viime kerralla...

No, palkinnot kuitenkin jaettiin, ja illan iso voittaja on Terrence Malickin kaikkien-liikaa-odottama The Tree of Life. Moni on sanonut, että kyseessä ei ole SE eeppinen kaikkien elokuvien äiti, jota kaikki ovat odottaneet, mutta oliko sillä mitään mahdollisuutta ollakaan? Ihmisten odotukset ovat vain vuosien aikana kasvaneet aivan liian isoiksi, luulen... Mutta enhän mä ole sitä, tai mitään muutakaan Cannes-elokuvaa nähnyt, joten eipä niistä sen enempää. Tässä illan kaikki voittajat:

Paras elokuva, The Palme d’Or -voittaja: Terrence Malick - “The Tree Of Life”

The Grand Prix: (jaettu): Dardenne-veljesten “The Kid with a Bike” ja Nuri Bilge Ceylanin “Once Upon A Time In Anatolia”

Paras ohjaus: Nicolas Winding Refn - “Drive”

Paras miespääosa: Jean Dujardin - “The Artist”

Paras naispääosa: Kirsten Dunst - “Melancholia”

Paras käsikirjoitus: Joseph Cedar - “Footnote”

The Jury Prize: Maïwenn, “Poliss”

Camera d’Or: Pablo Giorgelli - “Las Acacias”

Short Film Palme d’Or: Maryna Vroda - “Cross-Country”

Aki Kaurismäkikin sai kuin saikin pari tunnustusta Le Havre -elokuvalleen napaten sekä FIPRESCI-palkinnon että Juryn erikoismaininnan. Hyvä Aki!


ps. Lars von Trier ei voittanut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti