tiistai 10. toukokuuta 2011

Paul Thomas Andersonin seuraava on (rumpujen pärinää) The Master!


... Ja arvatkaas mitä? Kuvaukset alkavat ensi kuussa. Nyt alkaa näyttää hyvältä.

The Master on saanut levittäjäkseen Weinstein Companyn, joka pienten talous- ynnä muiden vaikeuksien jälkeen alkaa palata peliin kovemmin kuin koskaan. Vuosi 2012 näyttää Harveyn poppoolle suht hyvältä; Tulossa on uusi leffa sekä Tarantinolta, Andrew Dominikilta että Paul Thomas Andersonilta. Nice.

Ja ketä saamme kiittää siitä, että sekä The Master että PTA:n Inherent Vice tullevat filmatuiksi? Tietysti maailman viidenneksi rikkaimman miehen, Larry Ellison tytärtä, Megan Ellisonia, joka nyt vain sattuu tykkäämään hyvistä elokuvista. Ellisonin Annapurna-tuotantoyhtiö on ollut tukemassa myös Coenien True Gritin matkaa kankaille, ja miljonääritytär on ilmeisesti jo ostanut Wong Kar Wain The Grandmastersin yhdysvaltojen levitysoikeudet. Bravo, Megan, noin sitä massia pitää viljellä! (Niin, jä vähäosaisille myös...)

Ja mitä muuta The Masterista..? Philip Seymour Hoffman on kiinnitetty elokuvan pääosaan, kuten on jo pitkään ollut selvää, mutta myös Joaquin Phoenixin palkkaaminen Hoffmanin esittämän uskonmiehen oikeaksi kädeksi on varmistettu. Tämä lienee Phoenixin paluu kankaille kuuluisan "romahduksen" ja I'm Still Here -dokkarin jälkeen..? En jaksa tarkistaa, mutta oletetaan niin.

Leffan oletettavasti vahvoja naisrooleja varten tähtäillään mm. Laura Derniä, Amy Adamsia, Lena Endreä ja Madisen Beatyä. Reese Witherspoon, jolle "mestarin" vaimon roolia aikaisemmin tarjottiin, ei näytä olevan enää pelissä mukana.

Anderson on pistänyt käsikirjoitusta uusiksi sillä aikaa kun uusia rahoituskuvioita on etsitty, ja ilmeisesti homma alkaa nyt näyttää hyvältä myös itse auteurin mielestä. The Master kertoo toisen maailmansodan taisteluista palaavasta miehestä, joka löytääkseen paikkansa sodanjälkeisessä Amerikassa, kehittää uuden uskonnon, joka yhdistää muitakin itsensä kadottaneita. Yksi näistä etsijöistä on entinen alkoholisti (Phoenix), joka ryhtyy Hoffmanin esittämän uskonmiehen ensimmäiseksi seuraajaksi.

Näin ne asiat sujuu. Ja kun Inherent Vicekin näyttäisi jo saaneen rahoituksensa kuntoon, on PTA:n faneille tiedossa hyvät ajat. Aijai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti